Home » Geen tienduizenden producten, maar een doeltreffende selectie relatiegeschenken

Geen tienduizenden producten, maar een doeltreffende selectie relatiegeschenken

Een stukje geschiedenis op de eerste decemberdag. De historie van een cadeautje voor de kerstdagen gaat namelijk terug naar het begin van de negentiende eeuw, toen het bewaren van voedsel in de lange wintermaanden nog niet zo eenvoudig was. In landelijke streken was het de gewoonte om mensen die langs de deur kwamen om de boer en zijn gezin een zalig kerstfeest te wensen, eten en drinken aan te bieden.

Het personeel dat bij het boerengezin inwoonde, mocht met kerst naar huis om de kerstdagen met hun eigen familie door te brengen. Zij kregen dan een mand mee met allerlei lekkere en nuttige zaken voor de gehele familie thuis. Dat maakte het samenzijn met Kerstmis extra feestelijk en werd ook gezien als een blijk van waardering voor het gedane werk. Uit dit gebruik is de traditie zoals we die tegenwoordig kennen ontstaan, namelijk een cadeautje voor werknemers en relaties als bedankje voor de samenwerking het afgelopen jaar.

img_8015
Een doeltreffend geschenk voel je, proef je en zie je
Maar hoe kies je tegenwoordig een doeltreffend cadeau, als je op internet keuze uit tienduizenden verschillende relatiegeschenken hebt? ‘Dat kan anders’, dachten we bij Xebius. We kunnen je natuurlijk een lijst doorsturen met ons gehele assortiment, of we beperken ons tot een klein aantal unieke relatiegeschenken! Wat inspiratie vind je in bovenstaande foto.

Een gevuld banketstaafdoosje met een persoonlijke groet is een heerlijk voor bij de koffie tijdens de feestdagen, de bureaukalenders zijn een goedkope manier om het hele jaar in beeld te blijven bij relaties en de wijnblikken vormen een chique alternatief voor een bedrukt cadeaupapiertje. Een doeltreffend geschenk voel je, proef je en zie je.

Stefan Stolk

Marketeer bij Xebius Digital Printing.