Over Marco Boer

Marco Boer (1973) uit Hendrik-Ido-Ambacht aquarelleert sinds 1997 en is vanaf dat moment ook niet meer geëindigd met dit prachtige medium. Hij geeft de voorkeur aan een geabstraheerde weergave van de realiteit. Kenmerkend is zijn beperkte kleurpalet, om ze vervolgens tot op het bot te ontdekken. Suggereren en de kunst van het weglaten is hem op het lijf geschreven. De noot die je niet speelt klinkt immers vaak het mooist. Met minder woorden meer zeggen.

Marco werkt momenteel alleen op groot formaat. Vele keren heeft hij in groepsverband en solo nationaal en internationaal geëxposeerd. Hij won diverse prijzen met zijn aquarellen. Zijn werken worden permanent in de buitenruimte tentoongesteld in de gemeente Zwijndrecht en Hendrik-ido-ambacht. Deze werken zijn openbaar kunstbezit van beide gemeenten.

Marco is lid van International Watercolour Society (IWS) en Aquarellisten Collectief Nederland en is autodidact. Hij werkt veel in opdracht voor zowel particulieren als voor bedrijven. Voor meer aquarellen van zijn hand en informatie zie www.watercolor.nl of Instagram watercolour_aquarel

Het is een uiterst boeiende techniek. De uitdaging aangaan met het water en bewuste toevalligheden suggereren!. De eerste druppels water gevuld met pigment laten vloeien op een schoon stuk zwaar aquarelpapier is een zeer boeiende ervaring die zich moeilijk laat beschrijven.