Aanleverspecificaties

Om te zorgen voor een mooi eindproduct hebben wij de volgende aanleverspecificaties voor je opgesteld. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er zonder het naleven van deze specificaties niet gedrukt kan worden, maar aanleveren volgens onderstaande specificaties zorgt wel voor een optimaal resultaat!

Type document: pdf
Voor het aanleveren van je drukbestanden gaat onze voorkeur uit naar een pdf-bestand. Overige, maar minder optimale, bestanden zoals een jpg afbeelding kunnen ook naar ons toe verstuurd worden, maar dit raden wij niet aan. Alle bestanden worden vooraf productie gecontroleerd op de juiste specificaties.

Kleurmodus: CMYK
Maak gebruik van de kleurmodus CMYK, geen RGB. Lever je bestanden aan die niet in CMYK zijn opgemaakt, dan kun je mogelijk te maken krijgen met kleurverschillen op het gedrukte eindresultaat.

Minimale afloop: 3 mm
In verband met de snijmarge dien je het bestand aan te leveren met een extra beeldrand, ook wel afloop genoemd, van 3 mm rondom. Zorg ervoor dat kleuren, afbeeldingen en de lay-out van je ontwerp doorlopen tot aan de randen van de afloop. Deze ruimte gebruiken wij om het drukwerk schoon te snijden zodat je geen witte randen te zien krijgt. Je kunt je bestand met snijtekens en printerkenmerken aanleveren, maar wij geven voorkeur aan een bestand zonder extra kenmerken.

Resolutie: 300 dpi
Jouw ontwerp dient een minimale resolutie van 300 dpi te hebben. Dit zorgt voor het beste eindresultaat.

Gebruik de juiste kleur zwart
Voor het opmaken van zwarte tekst en andere zwarte vlakken op bijvoorbeeld briefpapier, flyers en magazines adviseren wij 100% zwart. Een diepzwarte kleur (C:40% M:40% Y:40% K:100%) kan alleen gebruikt worden voor grote vlakken op bijvoorbeeld posters. Dit kan alleen in full color bedrukking. Gebruik geen RGB-zwart in je ontwerp.

Inktbezetting: niet hoger dan 300%
Zorg ervoor dat full color afbeeldingen niet hoger zijn dan 260%. We raden dit aan zodat er geen ongewenste vlekken ontstaan op het eindresultaat.

Minimale lijndikte: 0,25 pt
De minimale lijndikte in een ontwerp is 0,25 pt. Het gaat hier om een donkere lijn op een witte achtergrond. Negatieve lijnen (een lichte lijn op een donkere achtergrond) moet tenminste een dikte van 0,5 pt hebben. Door de minimale lijndikte aan te houden blijven de lijnen goed zichtbaar op het eindresultaat.

Minimale lettergrootte: 6pt
De minimale lettergrootte die wij aanraden is 6pt. Zo zorg je ervoor dat alle teksten op je ontwerp goed leesbaar zijn op het eindresulaat.

Minimaal veiligheidsmarge: 4 mm
Zorg er altijd voor dat je minimaal 4 millimeter vrijhoudt tussen de rand van je document en teksten/afbeeldingen.

Lettertypes: omzetten in lettercontouren of sluit deze in
Zorg ervoor dat de lettertypes/fonts omgezet zijn in lettercontouren of ingesloten zijn tijdens het exporteren van het pdf-bestand.

Controleer je ontwerp op transparanties en overprint
Let op dat er in het document géén transparanties zitten en dat deze elementen afgevlakt zijn. Zorg er ook voor dat er geen onderdelen op overprint staan, tenzij dit de bedoeling is. Het risico bestaat dat er iets op je scherm mooi transparant uitziet, een licht of zelfs wit kader krijgt. Dit is vaak niet te zien op je scherm! Hoe transparantie overkomt is afhankelijk van de inkt, het papier en de print- of druktechniek. Voor ongewenste resultaten bij het aanleveren van transparanties zijn wij niet aansprakelijk.

Volgorde pagina's
Wij verwerken de pdf-pagina’s altijd in chronologische volgorde. Lever je losse pagina's aan, dan dien je duidelijk de volgorde in de bestandsnaam kenbaar te maken.

Let op: Het naleven van bovenstaande aanleverspecificaties geeft géén recht op reclamatie. Laat geen ruimte voor interpretatieverschillen. Heb je nog vragen bij het bestellen van jouw drukwerk bij Xebius Media Groep? Neem dan contact met ons op per e-mail: info@xebius.nl of bel ons 078-6812733.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en profiteer van diverse aanbiedingen!

Contact

Xebius Media Groep
Nijverheidsweg 32
3341 LJ Hendrik-Ido-Ambacht
Telefoon: +31 (0)78 681 27 33
E-mail: info@xebius.nl

© 2022 - Xebius Media Groep

Inloggen

Log eenvoudig in met je account. Of wanneer je nog niet geregistreerd bent, klik je op Account maken.

Nog niet ingelogd

E-mailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster